Σήμερα θα δώσουμε μια συνταγή που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι....
ΥΛΙΚΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΥΛΙΚΑ
- 210 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 και 1/2 φλυτζάνι)
- 300 ml φρέσκο γάλα (1 φλυτζάνι και κάτι) :)
- 1 αυγό
- 15 gr baking powder (1 κουταλιά σούπας)
- 15 gr ζάχαρη (1 κουταλιά σούπας)
- 5 gr αλάτι (1 κουταλιά γλυκού)
- 5 gr βανίλια (1 κουταλιά γλυκού)
- 45 gr βούτυρο (3 κουταλιές σούπας)
- Θα χρειαστείτε 2 μπώλ για να ανακατέψετε τα υλικά, στο ένα τα υγρά και στο άλλο τα στερεά (αέρια δεν έχουμε).
- Δηλαδή αλεύρι, baking powder, βανίλια, αλάτι, ζάχαρη στο πρώτο - γάλα, αυγό, βούτυρο στο δεύτερο.
- Καλό θα ήταν να έχετε λιώσετε το βούτυρο πρώτα και να το αφησετε 3-4 λεπτα να κρυώσει (αν παγώσει θα γίνεται αυτή η δουλειά μέχρι να βαρεθείτε και να ρίξετε ηλιέλαιο).
- Για να ολοκληρωθεί το μείγμα ρίχνουμε το μπώλ με τα στερεά στο μπώλ με τα υγρά (με ευγένεια και υπομονή, όχι ''άντε να τελειώνουμε αρχίζει η Τατιάννα'')
- Ανακατεύτετε σταθερά μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο (μην το παραξηλώσετε στο ανακάτεμα)
- Το σκεπάζετε με μια μεμβράνη (αν δεν έχετε, στείλτε κάποιον να πάρει, αλλίως υπάρχουν και πίατα - πιατέλες κτλ)
- Αφήστε το 20 -30 λεπτα να ηρεμήσει
- Βουτυρώστε ή λαδώστε ΕΛΑΦΡΑ ενα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά (στο 6/9 μωρέ εννοώ ή στο 2/3 ανάλογα με την κουζίνα σας)
- Κανονίστε στο μυαλό σας το μέγεθος της τηγανίτας σας και επιλέξτε την ποσότητα που θα ρίξετε στο τηγάνι (μόλις κάψει το βούτυρο, μην ξεχνιόμαστε)
- Τηγανίστε για 2-3 λεπτα και είναι έτοιμες...
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
- Αν δεν σας φουσκώσουν πολύ τότε έχετε κάνει του κεφαλιού σας. Αν δεν έχετε κάνει του κεφαλιού σας τότε ρίξτε λίγο παραπάνω baking powder....
- Προτείνω να της σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα (το καλοκαιράκι με μια μπάλα παγωτό δεν θα σας χαλάσει καθόλου)
- Και το μεγάλο μυστικό: μην βουτυρώσετε πολύ το τηγάνι. Αν χρειαστεί, μετα απο 2-3-4 τηγανίτες, επαναλάβετε το βουτύρωμα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου