Συνταγές

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τηγανίτες - Pancakes

Σήμερα θα δώσουμε μια συνταγή που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι....



ΥΛΙΚΑ
  • 210 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 και 1/2 φλυτζάνι)
  • 300 ml φρέσκο γάλα (1 φλυτζάνι και κάτι) :)
  • 1 αυγό
  • 15 gr baking powder (1 κουταλιά σούπας)
  • 15 gr ζάχαρη (1 κουταλιά σούπας)
  • 5 gr αλάτι (1 κουταλιά γλυκού)
  • 5 gr βανίλια (1 κουταλιά γλυκού)
  • 45 gr βούτυρο (3 κουταλιές σούπας)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •   Θα χρειαστείτε 2 μπώλ για να ανακατέψετε τα υλικά, στο ένα τα υγρά και στο άλλο τα στερεά (αέρια δεν έχουμε).
  •    Δηλαδή αλεύρι, baking powder, βανίλια, αλάτι, ζάχαρη στο πρώτο - γάλα, αυγό, βούτυρο στο δεύτερο. 
  •  Καλό θα ήταν να έχετε λιώσετε το βούτυρο πρώτα και να το αφησετε 3-4 λεπτα να κρυώσει (αν παγώσει θα γίνεται αυτή η δουλειά μέχρι να βαρεθείτε και να ρίξετε ηλιέλαιο).
  •  Για να ολοκληρωθεί το μείγμα ρίχνουμε το μπώλ με τα στερεά στο μπώλ με τα υγρά (με ευγένεια και υπομονή, όχι ''άντε να τελειώνουμε αρχίζει η Τατιάννα'')
  •  Ανακατεύτετε σταθερά μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο (μην το παραξηλώσετε στο ανακάτεμα)
  •  Το σκεπάζετε με μια μεμβράνη (αν δεν έχετε, στείλτε κάποιον να πάρει, αλλίως υπάρχουν και πίατα - πιατέλες κτλ)
  •  Αφήστε το 20 -30 λεπτα να ηρεμήσει
  •  Βουτυρώστε ή λαδώστε ΕΛΑΦΡΑ ενα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά (στο 6/9 μωρέ εννοώ ή στο 2/3 ανάλογα με την κουζίνα σας)
  •  Κανονίστε στο μυαλό σας το μέγεθος της τηγανίτας σας και επιλέξτε την ποσότητα που θα ρίξετε στο τηγάνι (μόλις κάψει το βούτυρο, μην ξεχνιόμαστε)
  •  Τηγανίστε για 2-3 λεπτα και είναι έτοιμες...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  1. Αν δεν σας φουσκώσουν πολύ τότε έχετε κάνει του κεφαλιού σας. Αν δεν έχετε κάνει του κεφαλιού σας τότε ρίξτε λίγο παραπάνω baking powder....
  2. Προτείνω να της σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα (το καλοκαιράκι με μια μπάλα παγωτό δεν θα σας χαλάσει καθόλου)
  3. Και το μεγάλο μυστικό: μην βουτυρώσετε πολύ το τηγάνι. Αν χρειαστεί, μετα απο 2-3-4 τηγανίτες, επαναλάβετε το βουτύρωμα...
Αυτά......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου